Bijeenkomst van de lidgemeenten van het Belgisch Forum voor de toekomst van de Strategische Preventie- en Veiligheidsplannen op 19/1/2011

Imprimer cet article

De bijeenkomst voor het verdedigen van de SVPP (strategische veiligheids- en preventieplannen) heeft op woensdag 19 januari 2011 om 12.30 uur in de Gotische Zaal van het Stadhuis van Brussel plaatsgevonden.

Na de aankondiging van de Federale Regering op 1 oktober over de verlenging van de strategische veiligheids- en preventieplannen tot 30/06/2011, wenst het BFVPS de bevolking en de beleidsmakers gevoelig te maken over de noodzaak van het verlengen van deze plannen, die heel belangrijk zijn voor de levenskwaliteit in onze samenleving.
Zij wensen dit te doen door het organiseren van een bijeenkomst van burgemeesters en personeelsleden, betrokken bij het beleid van preventie en veiligheid. Deze bijeenkomst, evenals een persconferentie, zal doorgaan in Brussel (hoofdkantoor van de BFVPS).

Deze bijeenkomst had als doel de synthesis van het memorandum 2010 van het BFPVS vzw te verspreiden en het geheel van de actoren en projecten die bij de SVPP betrokken zijn, te onderstrepen. Daarvoor nodigen wij u uit een paars kledingstuk te dragen (zelfs als dit niet alle beroepen weergeeft, is dit het symbool voor een programma van specifieke financiering). De SVPP moeten door middel van een meerjarenplan verlengd worden, zoals Minister Turtelboom in het begin van 2010 voorgesteld had.

Programma

12u30
Bijeenkomst in de Gotische Zaal van het Stadhuis Brussel
Persconferentie van de burgemeesters

13u
Toesprake van de burgemeesters aan het personneel van de SVPP
1. Onthaal door Freddy Thielemans, Burgemeester van Brussel Stad
2. Voorzitter van BFPVS, Ludwig Vandenhove, Burgemeester van Sint Truiden
3. Cécile Jodogne, Burgemeester van Schaarbeek
4. Ilse Uytterspot, Burgemeester van Aalst

14u
Eind van de bijeenkomst

Gelieve hierbij de persuitnodiging op de persconferentie te vinden, maar ook de resultaten van deze bijeenkomst in het pers :

Foto documentaire

Contact

Laetitia NOLET, Coordinator BFPVS – 02/279.65.92