Over

 

Meer informatie

Dit all-in-one participatieplatform is een initiatief van het BeFUS vzw en kan worden ingezet voor allerhande inspraakprocessen: ideeën ophalen, stemmen, discussiëren, enquêtes, polls, burgerbegroting, openbare onderzoeken, online mapping, scenarioplanning, ondersteuning voor adviesraden en comités, etc. Op de homepagina zie je welke processen actief zijn of in welke fase een proces zich bevindt.

  • Hoe log ik in op het platform?

Inloggen kan eenvoudig door je aan te melden met je voornaam, naam en e-mailadres. Je kunt ook je Google- of Facebook-account gebruiken. Enkel je naam en voornaam is zichtbaar voor anderen.

  • Kan ik het platform zelf gebruiken, bijvoorbeeld om een inspraaktraject op te zetten?

Dat kan zeker. Vraag aan het BeFUS vzw om jou de nodige toegangsrechten te geven om van jou een projectmoderator te maken. Je kunt dan zelf je project en tijdslijn opzetten en de nodige informatie (video, documenten, afbeeldingen, …) delen. Ook kan je dan zelf anderen op het platform uitnodigen, waardoor ze binnen jouw project ideeën kunnen posten, of stemmen en reageren op bestaande ideeën.

  • Kan ik als vereniging/organisatie/comité deelnemen?

Ja, dat kan. Omdat voor andere gebruikers van het platform enkel je voornaam en naam zichtbaar is, vul je binnen je profiel dus gewoon de naam van je vereniging in. Bvb. naam: vzw en voornaam: De Globetrotters. Ongeacht je e-mailadres, zien andere mensen enkel vzw De Globetrotters.

  • Waarom zou ik dit platform gebruiken en niet zelf een website maken?

Een team van gedreven developers en specialisten in online participatie (CitizenLab, in opdracht van het BeFUS vzw) is dagelijks bezig met dit platform te verbeteren en te updaten. De kleinste bug wordt direct aangepakt en als je zelf creatieve voorstellen hebt, kunnen we je zeggen welke toepassingen van het platform je hiervoor kunt gebruiken of welke er in de pijplijn zitten.

Meer informatie nodig? Wil je het platform gebruiken? Vragen of feedback? Contacteer het BeFUS of neem contact met CitizenLab via support@citizenlab.co

Wat betreft de foto’s van dit platform : alle rechten zijn aan Cyrus Pâques (vzw BRAVVO) voorbehouden.